♥ Follower ♥

30 April 2013

CHURP CHURP CIK MIRA

Assalamualaikum....
huhu..dah 3 hari blog mira tak da new post kan..
alahaiii busy nnyaaaa....hahahaha..
bajet sibukkan...
okeyh kali ni mira nak cerita tentang tajuk kat atas tu...
ala...BURUNG BIRU...


yang ni laaa...
cik mira baru berjinak-jinak dengan iklan berbayar churp-churp ni..
dulu pernah join nuffnag n heartbeats tapi tak da perubahan pun..
mungkin mira tak pandai guna rasanyaa...
bayangkan 2 tahun dalam dunia blog masih RM 0.00..
Errmmm kesian kan?
hahahahahaha....
churpchurp ni best jugak senang nak promote tapi paling penting earnings meningkat walaupun tak banyak tapi tetap berhasil....
sebenarnya mira baru promote benda alah ni 3 hari lepas...

 


Soryy gambar tak jelas hanya pakai sony phone jaaa...
ni hari pertama guna churpchurp promote iklan...


 


ni pulak 2nd day 29/04/2013....
ada peningkatan walaupun tak ketara sangat. ..


 

ni gambar terkini 3th 30/04/2013 yang diambik pagi tadi sekitar pukul 11 pagi 
alhamdulilah earning hari naik RM 7.00...
Kalo hari-hari cam ni kan best,,,hahaha..
cepat sikit nak cashout beda raya nanti,.
alahai cik mira berangan lagi...
1- Kena rajin blogwalking dan PENTING pastikan letak URL SHARING CHURPCHURP tu..kalau guna url blog sampai kesudahnyaaa tak dapat la nak merasa earning yeee...heee
2- Kena rajin buat homework iaitu share iklan menggunakan url sharing di twitter mahupun facebook..dan pastikan guna ayat2 manis bagi orang tertarik untuk klik link tu..
ingat setiap klik berharga tau RM0.20..
Kalo sehari 20 klik - 20 x RM0.20 = RM 4...
Kalo sebulan RM4 X 30 = RM120..
waaaauu banyak tu ....
tak campur social seeding lagi kan...
mira percaya hampa pun mesti dah banyak kali cash out kan...
heehee..almaklum la mira baru berjinak-jinak dengan CHURPCHURP ni..
Daripada blogwalking dengan hal kosong baik blogwalking yang boleh dapat earning kan..
sapa-sapa yang tak daftar lagi akaun CHURPCHURP boleh register SINI...
Tapi sebelum tu kena TEKAN SINI dan SINI dulu...
hehehe..tamat sini saajjaaa..mahu keluar nge-date..






27 April 2013

First Giveaway By Iyraa Cariyno






picasion.com


Okeyh..ni 1st GA lyraa Cariyno tau..
jom join..
syaratnyaa pun simple jaaa...

# PENTING
Due Date
5 Jun 2013





campaign image

Haruskah Menerima Penjodohan ?


Melihat kita yang sudah bekerja dan cukup umur, orang tua kita pasti berharap kita mesti segera mendapatkan jodoh idaman. Namun apa jadinya jika ternyata kita masih bersikap tenang dan tidak tergesa-gesa mencari jodoh idaman tersebut? Pastilah mereka gelisah. Mereka khawatir kit ahanya bersikap pasif dan tidak berusaha. Jadi jangan heran bila akhirnya mereka sendiri yang turun tangan untuk mencarikan jodoh idaman.
Sebagian besar orang tua memang merasa tidak sabar dengan sikap tenang anak-anaknya yang tidak segera berusaha mendapatkan jodoh idaman. Apalagi yang harus ditunggu bila umur sudah mencukupi dan pekerjaan juga sudah ada? Itulah alasan utama mengapa mereka harus segera bertindak. Jadi hal itulah yang kini dirasakan orang tua kita. Sehingga mereka berusaha mencarikan jodoh yang terbaik untuk kita.
Bagaimana bila ternyata akhirnya kita harus dijodohkan oleh orang tuamu? Haruskah kita menerimanya? Ataukah kkita menyiapkan sejumlah alasan untuk menolaknya secara halus?
Perjodohan sebenarnya bukan hal baru lagi. Sudah sejak zaman tok nenek dulu hal tersebut lazim dilakukan. Bahkan sekarang pun masih banyak yang meneruskan tradisi tersebut. Jadi kita jangan terburu-buru mengambil sikap antipati. Cubalah bincang terlebih dulu dengan orang tuamu. Tanyakan dulu pada mereka, jodoh seperti apa yang sudah mereka siapkan untuk kita.
Bila orang tua meyakinkan kita bahawa mereka pasti akan memilihkan yang terbaik, bukan berarti kita pasrah saja. Kita berhak untuk mengetahui empunya diri yang mereka ingin jodohkan. Profil diri dan keluarganya penting untuk kita ketahui. Lalu pertimbangkan apa saja yang membuat orang tua kita yakin bahawa jodoh tersebut tersebut adalah pilihan yang tepat untuk kita. Apakah mereka terpesona kerana penampilannya? Atau kerana keluarganya yang terpandang? Atau pertimbangan apalagi? Cuba kamu siasat lebih lanjut hal tersebut.
Bila orang tua sekadar menjadikan status sosial dan penampilan sebagai tolak ukurnya, tentunya kita harus lebih bersikap bijaksana. Fizik dan status sosial memang perlu. Tapi keduanya tidak mampu menjamin kebahagiaan rumah tangga seseorang. Jadi kita seharusnya perlu mencari maklumat lebih dalam tentang dirinya. Bagaimana karakter empunya diri yang dijodohkan orang tuamu tersebut. Apakah dia memiliki karakter pendamping hidup yang kita cari selama ini atau tidak sama sekali.
Kita boleh mencari maklumat tersebut dari keluarga ataupun orang yang dekat dan mengenalnya dengan baik. Jika ternyata dia memang jodoh idaman yang kita nantikan selama ini, lebih baik saja terima perjodohan tersebut. Sebaliknya bila ada hal-hal yang membuat kita masih ragu, tidak ada salahnya kita menyampaikannya secara terbuka pada orang tua kita. Kemukakan semua keraguan kita tersebut. Dan mintalah pendapat kepada mereka. Kita pun juga perlu memberikan pandangan serta kritikan. Jika keputusan akhir kita terpaksa menolaknya, sampaikanlah dengan cara yang baik dan sopan.
KOMEN MIRA :
Andai kata dijodohkan oleh orang tua dan mira mengenalinyaa,Insyallah Mira terima..


campaign image

25 April 2013

Segmen Makan Donut


Assalamualaikum...
heeeehee..sapa suka makan donat?angkat kaki cepat..
hahaha....
lawak kan segmen ni..
btw hadiahnyaaa bukan donut alah bagai tau tapi 
Topup RM50
Jangan terkejut beruk,bukan autaa semata-mata tapi real tau..
jom terjah kalau hampa nak..
heeee...


(Klik Banner kalo nak makan donat Free )
(Autaa Semata-mata..heee)

#Penting
Pemilihan Pemenang
Secara Rawak
(Semoga cik donut dalam keadaan mood yang baik dan terbukak hati pilih mira..haha)


#PENTING
Due Date Segmen
5 Mei 2013

Amboih,pandai pilih hari mengundi pulak tu...
mesti ada suprise kan cik Donut..
jeng3....
hahaha....




24 April 2013

♥ 10 PESANAN IMAM SHAFIE YANG PERLU DIIKUTI ♥

Sebelum Imam Shafie wafat, beliau sempat berpesan kepada muridnya serta umat islam umumnya. berikut adalah kandungan wasiat tersebut:  ” Barangsiapa yg ingin meninggalkan dunia dlm keadaan selamat maka hendaklah ia mengamalkan 10 perkara:  



  • Hak kpd diri: mengurangkan tidur, mengurangkan makan, percakapan dan berpada-pada dgn rezeki yd ada.
  • Hak kpd malaikat maut: mengqadakan kewajipan2 yg tertinggal,mendapatkan kemaafan dr org yg dzalimi, membuat persediaan utk mati dan merasa cinta kpd ALLAH
  • Hak kpd kubur: membuang tabiat suka mneabur fitnah, tabiat kencing merata-rata, memperbanyakkan solat tahajjud dan membantu org yg dizalimi.
  • Hak kpd Munkar dan Nakir : tidak berdusta, berkata benar, meninggalkan maksiat dan nasihat menasihati.
  • Hak kpd mizan(neraca timbangan amalan pada hari kiamat): menahan kemarahan, byk berzikir, mengikhlaskan amaln dan sanggup menahan kesulitan.
  • Hak kpd sirat(titian yg merintangi neraka pada hari kiamat): mmbuang tabiat suka mengumpat, warak, suka membantu orang beriman dan suka berjamaah.
  • Hak kpd Malik(malaikat penjaga neraka): menangis lantaran takutkan ALLAH s.w.t, berbuat baik kpd ibu bapa, bersedekah ketika terang-terangan serta sembunyi dan memperelokkan akhlak.
  • Hak kpd Ridhzuan(malaiakt penjaga syurga): merasa redha kpd qadha’ ALLAH, bersabar menerima bala, bersyukur ke atas nikmat ALLAH dan bertaubat dr melakukan maksiat.
  • Hak kpd Nabi MUhd SAW: berselawat ke atasnya, berpegang dgn syariat, bergantung kpd al sunnah (hadith), menyayangi para sahabat dan bersaing dlm mencari kelebihan dari ALLAH.
  • Hak kpd ALLAH s.w.t: mengajak manusia ke arah kebaikan, mencegah dari kemungkaran, menyukai ketaatan dan membenci kemaksiatan.



campaign image

♥ Mutiara Kata Bhg.1 ♥


Assalamualaikum..kali i mira nak update kata2 mutiara ya...
murah suka baca kata2 mutiara ni kadang2 menaikkan seangat kita yang tiba-tiba down oleh pelbagai sebab..
soo,apa salah kalau mira share benda yang baik kan..





Menangisi perpisahan akibat gagal bercinta adalah satu pembaziran mutiara jernih kita dan juga menguji sejauh mana kebodohan kita tetapi dengan menangisi dan menyesali akan dosa kita lantas meminta pengampunan dariNya akan lebih menjamin dunia dan akhirat

Seseorang yang berperibadi kuat umpama besi waja semakin dibakar oleh keadaan semakin dititik olrh cabaran hidup semakin teguh dan waja untuk menhadapi hidup. Seseorang yang berperibadi lemah laksana tanah apabila diketuk oleh cabaran hidup ia akan berkecai

Ajaran seorang ayah dan ibu seperti karangan bunga yang indah bagi kepalamu dan suatu kalungan bagi lehermu

Sesungguhnya hati orang yang bodoh itu ada di mulutnya tetapi hati orang yang bijaksana ada di hatinya

Setitik air boleh membelah batu bukan kerana derasnya tetapi dengan seringya ia menitik

Paip yang kosong menghembuskan angin tetapi jika kepala yang kosong akan menghasilkan kegelapan

Semakin jauh kita cuba lari dari menyelesaikan masalah, semakin dekat ianya datang menghampiri kita…

Tingkahlaku adalah umpama cermin dalam mana setiap orang mempamerkan imejna

Lihatlah di sekeliling kamu dan teguhkan pendirianmu; sepanjang hidup dan usiamu jangan mudah berputus harapan, senyum yang kau berikan dan air mata yang kau titiskan, simpan…jadikan tauladan; segala yang kau pandang dan dengar, simpan…buat pedoman

Jangan berbangga denga pujian teman kerana sebalik pujian terdapat satu kejian

Perkataan yang lemah lembut itu melembutkan hati yang lebih keras dari batu batu dan perkataan yang kasar akan mengasarkan hati yang lebih halus dari sutera

Seandainya kita tidak dapat menjadi garam yang dapat menahan daging daripada busuk, janganlah kita menjadi langau yang membusukkan daging

Kemuncak segala dosa ialah bohong. Dua perkara yang sentiasa mengiringi bohong ialah banyak berjanji dan banyak memberi alasan

Jangan malu memberikan sedikit, kerana pemberian sedemikian lebih baik daripada tidak memberi sama sekali

Kegagalan pertama, tidak ianya terus gagal: tetapi ianya kan membangkitkan cita cita yang bersemangat lagi teguh bagi sesiapa yang pernah mengalaminya

Orang sibuk sebenarnya tidak cekap, orang yang cekap tidak sibuk

Orang yang sibuk selalunya nampak bising, orang bekerja diam diam sahaja

Dalam masa yang aman, kita harus juga memikirkan bahaya di masa akan datang

Tiada bantal yang lebih lembut melainkan ribaan ibu sendiri

Cinta ialah penyakit dan perkahwinan ialah sihat. Sakit dan sihat tidak pernah bertemu

Airmata penyesalan yang mengalir umpama sungai yang mengalir mencuci kekotoran hati

1000 mancis tidak menerangi kau di dalam kegelapan buat selama lamanya tetapi cahaya keimanan dapat membawa kau ke jalan kesenangan

Adalah lebih baik memiliki wajah yang hodoh dari lidah yang hodoh kerana wajah yang hodoh tidak mungkin boleh menyakiti hati orang lain tetapi lidah yang hodoh boleh mengeluarkan kata kata yang melukakan

Wangi di badan boleh dimandikan, apabila mandi hilanglah ia. Tetapi…wangi di mulut dan wangi di hati itulah yang paling mulia

Janganlah bersumpah baik demi langit, mahupun demi bumi atau demi apa pun juga. Katakan sahaja ‘ya’ atau ‘tidak’ supaya kita tidak berbuat dosa atau terhukum kerana sumpah itu

Belajarlah bersyukur ketika mendapat keuntungan dan belajarlah tersenyum ketika menghadapi kerugian

Manusia boleh hidup dengan belanja yang kecil, tetapi yang menggangu perasaanya dia takut dikatakan orang bahawa dia hanya hidup dengan belanja yang kecil

Keagungan peribadi anda terletak pada kesedian anda untuk memberi bila beruntung, untuk memimpin bila berilmu dan untuk membela bila kuat

Jangan kenangi kesedihan lalu sebaliknya ingatlah kegembiraan mendatang. Belajarlah bersungguh sungguh agar kegembiraan yang kita nantikan berhasil



"Mini Giveaway by Fly High"



(Klik Banner UNtuk Terjah)

Di Tag Kepada :

Simple Giveaway By Blog Berbaju Kurung



Assaalamualaikum...
jom join simple giveaway kat bawah ni..
hadiah pun simple ok:
1- topup
2- bloglist sebulan
3 - review blog


(KLIK BANNER UNTUK JOIN TAU)

Di Tag Kepada Gadis Bertuah:
2- Najwa

23 April 2013

Mini Giveaway by NurulFHMT




Assalamualaikum..

Jom Terjah Blog Nurul Untuk Tau

 Lebih Lanjut Mengenai Segmen ni...





http://diarionlinenurul.blogspot.com/2013/04/mini-giveaway-by-nurulfhmt.html


(Klik Banner Untuk Join)


GADIS COMEL DI TAG :


Fully Design By Siti Nor Amiera | For Siti Nor Amiera 2011 - 2013 ©| Best View: Google Chrome
♥ HAK CIPTA SEPENUHNYA OLEH CLEOPATRACHENTAAMIRA ♥